Gemeente Zwolle

Wijkmedewerker Stadsdeel Midden

Als wijkmedewerker ben je onze administratieve steun en toeverlaat. Je zorgt voor het overzicht, de voortgang en de administratieve afhandeling van verschillende projecten en initiatieven die binnen het stadsdeel spelen.

Dienstverband / uren per week 

 Jaarcontract met de intentie tot een vast dienstverband / 32 - 36 uur 

Werk- en denkniveau 

 Mbo

Salaris 

 Maximaal €3.831,- (schaal 7) 

Afdeling 

 Stadsbeheer en Vitale Wijken / team Wijkmanagement 

Vacaturehouder 

 Cees Veldman 

Sluitingsdatum 

 1 november 2024


Je team/afdeling

De afdeling Stadsbeheer & Vitale Wijken is verdeeld in elf teams en een stafbureau. In totaal zorgen zo'n 130 professionals voor het onderhoud en beheer van de stad, haar erfgoed en vitale wijken. Samen werken we aan een leefbaar Zwolle van vandaag, morgen en overmorgen.

Het team Wijkmanagement is verantwoordelijk voor het wijkmanagement en de regie op het integraal beheer van de stad. De eerste contacten met inwoners over het gebruik van de openbare ruimte en initiatieven vanuit inwoners beginnen op deze afdeling. Van daaruit worden verbindingen gelegd naar andere afdelingen binnen het Fysieke Domein en partners in de stad. Zwolle heeft een lange traditie op het gebied van wijkgericht werken. Het wijkgericht werken staat op dit moment weer in de spotlights en we dragen volop bij aan een nieuwe visie hierop. Die nieuwe visie gaat uit van een gebiedsgerichte manier van werken door de hele organisatie heen waarin integraal samenwerken in- en extern en 'van buiten naar binnen' werken centraal staan. Binnen het stadsdeel Midden werk je nauw samen met de wijkmanager en de wijkregisseurs. Je werkt zelfstandig, maar je maakt ook deel uit van het team wijkmedewerkers. Met hen bespreek je zaken om het uitoefenen van het werk te verbeteren. Ook spreek je met hen over zaken die wijkoverstijgend zijn.

Dit doe jij

Onder Stadsdeel Midden vallen de volgende wijken: Binnenstad, Kamperpoort, Hanzeland, Veerallee, Assendorp, Pierik en Marslanden. Het is een stadsdeel met veel reuring / dynamiek. Geen werkdag is hetzelfde!

Als wijkmedewerker ben je onze administratieve steun en toeverlaat. Je zorgt voor het overzicht, de voortgang en de administratieve afhandeling van verschillende projecten en initiatieven die binnen het stadsdeel spelen. Iedere week heb je overleg met de wijkregisseurs om zaken door te nemen en af te stemmen. Wekelijks is er een periodiek overleg met het team Stadsdeel Midden, waaruit acties kunnen komen die je moet afhandelen. Ook bereid je afspraken voor van de wijkmanager en de wijkregisseurs.

Meldingen op het gebied van de openbare ruimte komen via een meldsysteem bij jou binnen. Het gaat bijvoorbeeld om een verkeersvraagstuk, een vraag over het groen in de wijk of een melding van overlast. Als het mogelijk is handel je deze meldingen zelfstandig af. De meeste zet je uit bij collega's binnen de organisatie. Ook zorg je voor de administratieve ondersteuning voor het Verkeersteam Midden, Kernteam Midden en uitvoeringsteams. Je houdt de mailbox bij, beheert de agenda, woont vergaderingen bij, maakt actielijsten en bewaakt de doorlooptijden. Verder houd je je bezig met het bewaken van budgetten, je zorgt voor de administratieve afhandeling van adoptiegroen en organiseert (bewoners)bijeenkomsten. Daarnaast vind je het leuk om het account van Stadsdeel Midden op Instagram te onderhouden en weer nieuw leven in te blazen.

Dit ben jij

We zoeken een enthousiaste collega die energie krijgt van de samenwerking met inwoners, ondernemers en partners in de wijk. Iemand die het als een uitdaging ziet om vragen uit de stad (samen met collega's) proactief en klantgericht op te pakken. Daarvoor beschik je over goede communicatieve en sociale vaardigheden, want je stemt veel af met zowel externe als interne partners. Je kunt goed organiseren, bent daadkrachtig en resultaatgericht met bestuurlijke sensitiviteit. Soms komen er meldingen binnen van mensen die overstuur of boos zijn. Jij past je gemakkelijk aan als de situatie daarom vraagt. Je blijft rustig, legt duidelijk uit wat je kunt doen en geeft daarbij ook je grenzen aan. Stressbestendigheid en flexibiliteit zijn dus belangrijke competenties. Daarnaast beschik je over minimaal mbo werk- en denkniveau.

Dit bieden wij

Een salaris van minimaal € 2.434,- (aanloopschaal 6) tot maximaal € 3.831,- (functieschaal 7) bruto per maand bij een volledige werkweek van gemiddeld 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB) waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand zijn in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling.

Wij investeren in je (persoonlijke) ontwikkeling, dus we horen graag hoe jij dit ziet. In Zwolle werken we hybride, meestal twee á drie dagen op kantoor en rest van de werkweek thuis. Eén vaste dag in de week werken we met ons team samen op het Stadhuis. We hebben een budget voor je beschikbaar om je werkplek thuis in te richten. Ook krijg je een laptop en telefoon van de 'zaak'.

Het betreft een functie voor 32 tot 36 uur per week. Je start met een jaarcontract, uiteraard met de bedoeling om je daarna een vast dienstverband te geven.

Zwolle, #hartstad en organisatie

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we samenwerken met inwoners, ondernemers en partners in de stad. En dat blijkt te werken, want Zwolle scoort hoog op 'kwaliteit van leven'. Inwoners hebben een groot hart voor de stad, houden van het groen, werken, ondernemen met plezier en voelen zich veilig. We kijken uit naar een toekomst met meer dan 160.000 inwoners. Het is onze missie om onze brede welvaart te behouden en te versterken. Dit doen we door unieke talenten samen te brengen en onze passie voor de stad en haar inwoners te delen.

In Zwolle kun je jezelf ontwikkelen, je interesses en vaardigheden verkennen en de vrijheid ervaren om te doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent. We zijn een organisatie, waar we elkaar waarderen, accepteren en respecteren om wie we zijn. Diversiteit verrijkt onze organisatie en zorgt voor een kleurrijk Zwolle, waar iedereen zich thuis voelt.

Meer weten?

Laat weten wie je bent en wat je wilt weten. Neem contact op met de wijkregisseurs Jurrien Stroomberg (06) 53 54 92 33 / j.stroomberg@zwolle.nl) of André Verhagen (06) 20 36 88 09 / aa.verhagen@zwolle.nl).

Solliciteren

Solliciteren kan t/m de sluitingsdatum van 1 november 2024, alleen door middel van de sollicitatieknop. De gesprekken vinden plaats op 11 en 12 november tussen 13.00 en 16.00 uur. Misschien kun je hier al rekening mee houden in je agenda.

Waarom zou jij voor Zwolle willen werken?

Om ook blij te worden van jouw inzet voor onze mooie stad! Lees de verhalenvan onze collega's en de diverse redenen waarom zij blij worden van hun werk voor Zwolle.

Referentienummer:

4357

Vacaturetype / functietype:

Bepaalde tijd

Werkuren:

Parttime

Vacatureniveau:

3. MBO

Vacaturetype:

Verkeer / milieu

Salaris:

Maximaal €3.831 (schaal 7)

Aantal uur:

32-36 uur per week

Sluitingsdatum:

01-11-2024

Locatie:

Zwolle

Bedrijfspagina:

http://www.zwolle.nl

Kantooradres:

Grote Kerkplein 15 8011 PK Zwolle

Locatie: