Gemeente Zwolle

Woonbegeleider

Als woonbegeleider ben je verantwoordelijk voor de begeleiding van de Oekraïense vluchtelingen gedurende het verblijf op de locatie. Je bent het eerste aanspreekpunt en luisterend oor voor bewoners. 

Dienstverband / uren per week

Payrollovereenkomst bij Driessen / 28-36 uur 

Werk- en denkniveau

MBO 

Salaris

Maximaal € 3.831 (schaal 7) 

Afdeling

Vluchtelingen 

Vacaturehouder

Allet Dopmeijer 

Sluitingsdatum

1 november 2024 

 

Dit zijn wij

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken. Wij zetten daarom met kracht in op verbinding. Een goed samenspel met onze 130.000 inwoners, partners in de stad, het college, de raad en collega's. We zorgen voor elkaar en zijn er voor elkaar. Iedereen doet mee en iedereen doet ertoe.

De situatie

Ben jij op zoek naar een betekenisvolle baan in het hart van Zwolle? Word dan woonbegeleider en draag bij aan de opvang van oekrainse vluchtelingen. Zwolle vangt inmiddels ruim 700 Oekrainers op, verdeeld over 5 locaties. Je komt in een team te werken met meerdere woonbegeleiders. Dit team wordt aangestuurd door een locatiecoördinator.

Dit ga je doen

Als woonbegeleider ben je verantwoordelijk voor de begeleiding van de Oekraïense vluchtelingen gedurende het verblijf op de locatie. Als woonbegeleider ben je het eerste aanspreekpunt en luisterend oor voor bewoners. De woonbegeleider draagt bij aan een veilig en leefbaar woonklimaat en creëert in samenwerking met de collega's van de locatie een centrum waarin vluchtelingen gestimuleerd worden zelf verantwoordelijkheid te nemen.

Als woonbegeleider begeleid je de vluchteling, ondersteun en stimuleer je toekomstgerichte acties, je stuurt op gedrag en de-escaleert indien noodzakelijk. Hiervoor is het noodzakelijk dat jij je kunt verplaatsen in de belevingswereld van de vluchtelingen maar ook in staat bent om hen aan te spreken op hun gedrag. Je hebt een belangrijke informerende en rapporterende taak naar collega's en ketenpartners.

Functie eisen

Als woonbegeleider ben je flexibel en kan je je staande houden in een soms hectische werkomgeving. Je hebt bij voorkeur ervaring in een vergelijkbare functie binnen een opvanglocatie danwel binnen een woongroep. Daarbij ben je samenwerkingsgericht, pro-actief en weet je resultaat te boeken. Je hebt minimaal een MBO-4 werk- en denkniveau, je beheerst gesprekstechnieken, je kan goed verslagleggen en hebt bij voorkeur ervaring met interculturele communicatie. Uiteraard beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden.

Werktijden

Wij vragen een minimale beschikbaarheid van 28 uur, bij voorkeur voor 32-36 uur per week. Er wordt gewerkt in dag-, avond- en weekenddiensten.

Wat bieden we jou

Jij kunt rekenen op een aantrekkelijk salaris tot maximaal €3.831 (functieschaal 7) bruto per maand bij een volledige 36-urige werkweek. Het exacte salaris hangt af van je opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05%, waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt invullen. Je hebt de vrijheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand zijn al inbegrepen in dit bedrag. Het opbouwen van pensioen staat los van deze regeling.

Dienstverband

Je komt in dienst via een payrollovereenkomst bij Driessen. Je wordt door Driessen via de gemeente Zwolle als opdrachtgever ingezet op een lokale opvanglocatie. Je werkt in een team onder aansturing van de coordinator en de Teamleider Opvang Vluchtelingen Oekraïne is eindverantwoordelijke. Voor administratieve vragen kun je terecht bij jouw contactpersoon bij Driessen.
Medewerkers die deel uitmaken van een Talentenregio-organisatie worden op basis van een detacheringsovereenkomst ingezet.
De vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet, bij een eventuele gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat voorrang.

Solliciteren kan uitsluitend via onderstaande link en niet via het mailadres dat vermeld staat. Sollicitaties die bij dit mailadres binnenkomen worden niet in behandeling genomen.

Meer weten?

Met vragen over de functie kun je uitsluitend terecht bij Anne-Marije Docter, coördinator, bereikbaar via mail A.Docter@zwolle.nl of bellen 06-25 51 01 53.
Met vragen over de procedure kun je terecht bij Kirsa Hofma (HR-coördinator Opvanglocaties Oekrainers) via mail K.Hofma@zwolle.nl of 06 – 18 66 39 40.

Solliciteren

Solliciteren kan allleen door middel van onderstaande sollicitatieknop.
De vacature staat voor langere tijd open, op het moment dat er voldoende geschikte kandidaten zijn, kunnen we besluiten de vacature offline te zetten. Reageer daarom direct! De uiterste sluitingsdatum is 1 november 2024. De eerste gespreksronde staat gepland voor maandagmiddag 28 oktober a.s., misschien kan je hier alvast rekening mee houden?

Referentienummer:

4349

Vacaturetype / functietype:

Tijdelijk

Werkuren:

Parttime

Werkdagen:

Wisselende diensten

Vacatureniveau:

3. MBO

Vacaturetype:

Sociale zaken & werkgelegenheid

Salaris:

Maximaal €3.831 (schaal 7)

Aantal uur:

28 - 36 uur per week

Sluitingsdatum:

01-11-2024

Locatie:

Zwolle

Bedrijfspagina:

http://www.zwolle.nl

Kantooradres:

Grote Kerkplein 15 8011 PK Zwolle

Locatie: