Gemeente Zwolle

Senior Jurist Grondzaken

Je adviseert project- en programmamanagers over beleidsmatige keuzes en consequenties hiervan. Bijvoorbeeld over het instrumentarium bij gebiedsontwikkeling, herontwikkeling van onroerende zaken, vastgoedtransacties en ontwikkelings- en onderhandelingsstrategieën. Juridische aspecten leg je duidelijk uit aan leken en professionals, waaronder het bestuur, ons management, project- en programmamanagers en partners in de stad.

Dienstverband / uren per week 

 Vast dienstverband / 32-36 uur 

Werk- en denkniveau 

 Academisch 

Salaris 

 Maximaal €6.862,- (schaal 12) 

Afdeling 

 Vastgoed

Vacaturehouder 

 Barend van der Heiden 

Sluitingsdatum 

 6 oktober 2024 

De afdeling

Bij de afdeling Vastgoed werken ruim 40 professionals met verschillende specialisaties verdeeld over vier teams: juridische zaken, vastgoedmanagement, planeconomie, uitgifte en verwerving. Samen leveren we een bijdrage aan het concreet maken van ruimtelijke ambities in Zwolle. Het werkveld van de afdeling is breed: grootschalige gebiedsontwikkelingen en herstructurering, locatieontwikkeling en uitgifte van gronden, ontwikkeling van nieuw en vernieuwen van bestaand (maatschappelijk) vastgoed, beheer, exploitatie, en transformaties van gebouwen en gronden.

De uitdaging

Zwolle ligt ingebed in de IJssel-Vechtdelta omringd door zeven verschillende landschappen en een aantal belangrijke natuurgebieden. Dat vraagt om duurzame en integrale gebiedsontwikkelingen, waarbij thema's, zoals water, wonen, mobiliteit en energie met elkaar worden verbonden. Op nationaal niveau is Zwolle aangewezen als 'NOVI-gebied' met omvangrijke stedelijke opgaven. Tot 2040 bouwen we maar liefst 50.000 huizen in de regio, waarvan een substantieel deel in de stad. Belangrijke gebiedsontwikkelingen zijn onder meer de Spoorzone (een dynamische plek voor wonen, werken, opleiden en recreëren), Holtenbroek (brede gebiedsaanpak met focus op energie- en warmtetransitie), Oosterenk (het medische en zakelijke hart van Zwolle), Stadshart (ontwikkeling van centrum met behoud van historische gebouwen), Nieuwe Veenmarkt (innovatief en duurzaam wonen) en Voorsterpoort (groen bedrijventerrein).

Je nieuwe baan

In Zwolle ben je vanaf het begin tot het eind betrokken bij complexe en grootschalige gebiedsontwikkelingen. Wat voor rol gaan we als gemeente pakken? Verwerven we gronden en welke investeringen willen we doen? Wat zijn de risico's en hoe beheersen we deze? Wat voor juridische posities nemen wij in en hoe worden deze geborgd? Je denkt breed mee tijdens langlopende trajecten, legt verbindingen met andere werkvelden en levert je strategische en praktijkgerichte bijdrage, binnen en buiten onze afdeling.

Beleidsmatige keuzes en consequenties

Je adviseert project- en programmamanagers over beleidsmatige keuzes en consequenties hiervan. Bijvoorbeeld over het instrumentarium bij gebiedsontwikkeling, herontwikkeling van onroerende zaken, vastgoedtransacties en ontwikkelings- en onderhandelingsstrategieën.
Juridische aspecten leg je duidelijk uit aan leken en professionals, waaronder het bestuur, ons management, project- en programmamanagers en partners in de stad. Voor het opstellen van complexe overeenkomsten ben je de penvoerder. Ook voorzie je bestuurlijke documenten van relevante juridische argumenten en duid je eventuele risico's. Je draagt bij aan de doorontwikkeling van beleidsdocumenten binnen de afdeling.

Ontwikkelen, borgen en kennis delen

Samen met collega's zoek je naar oplossingen en kansen binnen eventuele (juridische) beperkingen. Jij bent vaak degene die zegt: 'En als we het nu zo doen, dan krijgen we het wel voor elkaar.' Je wilt ontwikkelingen mogelijk maken én juridisch borgen binnen onze organisatie. Ook binnen de afdeling kijk je met collega's naar juridische kwaliteitsborging. We willen steeds beter worden.
Collega's doen met plezier een beroep op je. Je bent een toegankelijke vraagbaak en ondersteunt onder meer bij het opstellen van overeenkomsten, het beoordelen van brieven over lastige vraagstukken rond samenwerking, koop of verkoop, erfpacht, huur en kostenplaatjes.

Waarom Zwolle?

  • Je werkveld is groot, uitdagend en vraagt om een energieke aanpak. Dat past bij je ambitieuze persoonlijkheid, brede expertise en ruime ervaring die je graag inbrengt binnen multidisciplinaire teams.
  • Het spreekt je aan dat we in Zwolle een gezonde dosis lef hebben. We nemen beheerste risico's en durven besluiten te nemen.
  • Wij doen een beroep op je creatieve en strategische denkkracht. Je denkt verder dan je vakgebied. Het is fijn dat je je niet met alledaagse bijzaken bezig hoeft te houden en je maximaal kan focussen op je vak. Je krijgt de ruimte om bij te dragen aan beleid dat impact heeft op de stad.
  • Het is lekker werken binnen een team met professionele collega's die goed op elkaar zijn ingespeeld en elkaar veel gunnen. Je ontmoet ontzettend veel interessante mensen die elkaar inspireren en naar een hoger niveau brengen.

Dit ben jij

Je bent een zeer ervaren jurist en adviseur met een juridisch academische opleiding en actuele kennis van relevante wet- en regelgeving in het privaat- en vastgoedrecht. Misschien werk je nu bij een gemeente, provincie of adviesbureau. We verwachten dat je circa acht jaar ervaring nodig hebt binnen het werkveld, waarvan een flink aantal jaren met grote gebiedsontwikkelingen. Pas dan kun je de essentie van onze opgaven zien, complexe vraagstukken oplossen, weloverwogen adviezen geven en toonaangevend beleid maken.

Je kent de weg in bestuurlijke processen, hebt gevoel voor bestuurlijke, commerciële en maatschappelijke verhoudingen, oog voor (maatschappelijke) ontwikkelingen en voelhorens voor verschillende belangen.

Mensen ervaren je als een uitmuntend adviseur en constructief overleg- en sparringpartner. Iemand die de grote lijnen ziet en de praktijk begrijpt. Je manier van communiceren is prettig. Je blijft - ook als de gemoederen hoog oplopen - in verbinding met je gesprekspartners en relativeert met een luchtig intermezzo. Je ziet kansen, hebt het lef om het gesprek hierover aan te gaan en de samenwerking op te zoeken om ideeën concreet te maken.

Dit bieden wij

Een salaris van maximaal € 6.862,- (maximum functieschaal 12) (peildatum 1 oktober 2024) bruto per maand bij een volledige werkweek van gemiddeld 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB) waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling.

Wij investeren in je persoonlijke ontwikkeling, dus we horen graag wat dat voor jou kan betekenen. In Zwolle werken we hybride. Bij een volledige werkdag is dat meestal twee á drie dagen op kantoor en de rest van de werkweek thuis. Daarin zijn we flexibel en dat ben jij dus ook. We hebben een budget beschikbaar om je werkplek thuis in te richten. Ook krijg je een laptop en telefoon van de 'zaak'. Ons Stadskantoor is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Je werkt 32 - 36 uur per week en krijgt een vast dienstverband.

Zwolle, #hartstad en organisatie

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we samenwerken met inwoners, ondernemers en partners in de stad. En dat blijkt te werken, want Zwolle scoort hoog op 'kwaliteit van leven'. Inwoners hebben een groot hart voor de stad, houden van het groen, werken, ondernemen met plezier en voelen zich veilig. We kijken uit naar een toekomst met meer dan 160.000 inwoners. Het is onze missie om onze brede welvaart te behouden en te versterken. Dit doen we door unieke talenten samen te brengen en onze passie voor de stad en haar inwoners te delen.

In Zwolle kun je jezelf ontwikkelen, je interesses en vaardigheden verkennen en de vrijheid ervaren om te doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent. We zijn een organisatie, waar we elkaar waarderen, accepteren en respecteren om wie we zijn. Diversiteit verrijkt onze organisatie en zorgt voor een kleurrijk Zwolle, waar iedereen zich thuis voelt.

Kennismaken?

Laat weten wat je kunt en wat je wilt. Bel of mail met Sandra van Lexmond, coördinator juristen, 06-21 32 54 45, s.van.lexmond@zwolle.nl. Vind je het leuk om een keer informeel kennis te maken? Dan ben je welkom!

Solliciteren

Solliciteren kan tot en met 6 oktober 2024 via de sollicitatieknop op werkenvoorzwolle.nl. De kennismaking is gepland op woensdag 16 oktober. Misschien kun je hier al rekening mee houden in je agenda.

Waarom zou jij voor Zwolle willen werken?

Om ook blij te worden van jouw inzet voor onze mooie stad! Lees de verhalenvan onze collega's en de diverse redenen waarom zij blij worden van hun werk voor Zwolle.

Referentienummer:

4316

Vacaturetype / functietype:

Vast contract, onbepaalde tijd

Werkuren:

Parttime

Vacatureniveau:

8. WO

Vacaturetype:

Juridisch

Salaris:

Maximaal €6.862 (schaal 12)

Aantal uur:

32-36 uur per week

Sluitingsdatum:

06-10-2024

Locatie:

Zwolle

Bedrijfspagina:

http://www.zwolle.nl

Kantooradres:

Grote Kerkplein 15 8011 PK Zwolle

Locatie: