Gemeente Zwolle

Regievoerder statushouders

Statushouders worden gekoppeld aan een van onze 13 regievoerders die hen helpt met werk/participatie en integratie. Jij begeleidt en ondersteunt zo'n 60 nieuwkomers. Dat lukt prima, omdat je niet alles zelf hoeft te doen. Je voert de regie en bouwt op collega's binnen Zwolle. En natuurlijk op onze ketenpartners, lokale welzijnsorganisaties en taalaanbieders.

Dienstverband / uren per week

Jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband / 32-36 uur per week

Werk- en denkniveau

Hbo

Salaris

Maximaal € 4.752,- (functieschaal 9)

Afdeling

Inkomensondersteuning

Vacaturehouder

Remco Tijhuis

Sluitingsdatum

22 september 2024 

 

De afdeling

De afdeling Inkomensondersteuning zorgt dat mensen zo min mogelijk (financiële) belemmering ervaren om te werken, te re-integreren of te participeren. We zetten ons in om de bestaanszekerheid van inwoners in een kwetsbare positie te vergroten, kansen op ongelijkheid op te heffen en gezondheid te bevorderen.
De afdeling bestaat uit de teams Inkomen (team Intake en team Beheer), Uitkeringsadministratie, Vordering en Verhaal, Regionaal Bureau Zelfstandigen, Handhaving, Schulddienstverlening en het team Inburgering, Participatie en Arbeid (IPA).

Team IPA

Op 1 januari 2022 is de nieuwe inburgeringswet ingevoerd. Gemeenten zijn vanaf dat moment verantwoordelijkheid voor de inburgering van statushouders. In Zwolle verwachten we dat team IPA dit jaar zo'n 850 mensen met een verblijfsvergunning gaat begeleiden. We werken hiervoor intensief samen met collega's binnen het sociaal domein, ketenpartners, lokale welzijnsorganisaties en taalaanbieders.

Dit doe jij

Statushouders worden gekoppeld aan een van onze 13 regievoerders die hen helpt met werk/participatie en integratie. Jij begeleidt en ondersteunt zo'n 60 nieuwkomers. Dat lukt prima, omdat je niet alles zelf hoeft te doen. Je voert de regie en bouwt op collega's binnen Zwolle. En natuurlijk op onze ketenpartners, lokale welzijnsorganisaties en taalaanbieders.

Gids voor de klantreis

Het proces, oftewel een 'klantreis' duurt gemiddeld drie jaar. Jij bent de gids tijdens deze spannende 'expeditie'. De start is altijd een persoonlijk Plan Inburgering en Participatie (PIP). Een route naar inburgering die aansluit bij de statushouder. Een plan op maat met duidelijke doelen over inburgering, het leren van de taal en participatie. Wij begeleiden mensen bijvoorbeeld naar passend taalonderwijs, een leerwerktraject en een training financiële zelfredzaamheid.

Monitoren & bijsturen

Als een traject eenmaal loopt, volg je de voortgang. Je vraagt aan alle betrokkenen om terugkoppeling. Moet de koers worden bijgesteld of gaat alles volgens plan? Als het nodig is, grijp je in en stuur je bij. De meeste statushouders willen graag integreren. Hoe leuk is het als iemand een opleiding gaat volgen, een baan vindt of een eigen bedrijf start. Soms loopt een proces stroef. Je treedt dan passend op door kaders te stellen, te handhaven of maatregelen op te leggen. Alles wat je doet, leg je vast in ons administratieve systeem Suite.

Dit ben jij

Je hebt een HBO werk- en denkniveau. We hebben het druk en zoeken twee regievoerders. Het is daarom fijn als je direct zelfstandig aan de slag kunt. Dan heb je wel kennis nodig van de Wet Inburgering, de Participatiewet en de doelgroep statushouders. En het liefst ook ervaring op het gebied van inburgering en re-integratie. Maar heb je een grote affiniteit met de doelgroep en leer je snel? Dan komen we ook graag met je in gesprek.

Je bent digitaal handig, kent Suite voor het Sociaal Domein. Zo niet, dan duik je in de mogelijkheden van dit administratieve systeem. Binnen de kortste keren kun je ermee uit de voeten.
Het is vooral belangrijk dat je integratie van nieuwkomers ziet als je missie. Je bent oprecht blij met elke succesvolle inburgering. Een mooi resultaat dat je samen met collega's en externe partners hebt bereikt. Dat mag gevierd worden.

Dit bieden wij

Een dienstverband van 32 tot 36 uur per week. Een salaris van maximaal €4.752,- (functieschaal 9) bruto per maand bij een volledige werkweek van gemiddeld 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling.

Wij investeren in je (persoonlijke) ontwikkeling en horen graag hoe jij dit ziet. In Zwolle werken we hybride. We hebben een budget voor je beschikbaar om je werkplek thuis in te richten. Ook krijg je een laptop en telefoon van de 'zaak'.

Zwolle, #hartstad en organisatie

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we samenwerken met inwoners, ondernemers en partners in de stad. En dat blijkt te werken, want Zwolle scoort hoog op 'kwaliteit van leven'. Inwoners hebben een groot hart voor de stad, houden van het groen, werken, ondernemen met plezier en voelen zich veilig. We kijken uit naar een toekomst met meer dan 160.000 inwoners. Het is onze missie om onze brede welvaart te behouden en te versterken. Dit doen we door unieke talenten samen te brengen en onze passie voor de stad en haar inwoners te delen.

In Zwolle kun je jezelf ontwikkelen, je interesses en vaardigheden verkennen en de vrijheid ervaren om te doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent. We zijn een organisatie, waar we elkaar waarderen, accepteren en respecteren om wie we zijn. Diversiteit verrijkt onze organisatie en zorgt voor een kleurrijk Zwolle, waar iedereen zich thuis voelt.

Meer weten?

Laat weten wat je wilt en wat je kunt. Neem contact op met Remco Tijhuis, Teammanager Inburgering, Participatie en Arbeid (IPA), 06-25173946, r.tijhuis@zwolle.nl of Daphne Holtmaat, Teamcoördinator IPA, 06-21342707; d.holtmaat@zwolle.nl

Solliciteren

Solliciteren kan tot en met 22 september 2024, alleen door middel van de sollicitatieknop. De gesprekken zijn gepland op 2 oktober 2024. Misschien kun je hier al rekening mee houden in je agenda.

Waarom zou jij voor Zwolle willen werken?

Om ook blij te worden van jouw inzet voor onze mooie stad! Lees de verhalen van onze collega’s en de diverse redenen waarom zij blij worden van hun werk voor Zwolle.

Referentienummer:

4303

Vacaturetype / functietype:

Bepaalde tijd

Werkuren:

Fulltime

Vacatureniveau:

6. HBO

Vacaturetype:

Sociale zaken & werkgelegenheid

Salaris:

Maximaal €4.752 (schaal 9)

Aantal uur:

36 uur per week

Sluitingsdatum:

22-09-2024

Locatie:

Zwolle

Bedrijfspagina:

http://www.zwolle.nl

Kantooradres:

Grote Kerkplein 15 8011 PK Zwolle

Locatie: