Gemeente Zwolle

Bouwinspecteur (toezichthouder bouw)

Jij maakt deel uit van het team VTH-Omgevingsrecht met collega's casemanagers, toezichthouders bouw (bouwinspecteurs) en toezichthouder brandveiligheid samenwerken. Je houdt zelfstandig toezicht op de naleving van de Omgevingswet. Je werk is heel afwisselend. Je ziet de mooiste monumentale grachtenpanden, maar ook gebou-wen met een grote achterstand in onderhoud.

Dienstverband / uren per week

jaarcontract met intentie tot vast dienstverband / 32-36 uur 

Werk- en denkniveau

Hbo

Salaris

maximaal € 5.313,-- (functieschaal 10) (peildatum 1 oktober 2024)  

Afdeling

Ruimtelijke Planvorming 

Vacaturehouder

Wilco IJzerman 

Sluitingsdatum

1 oktober 2024

 

De afdeling & het team

De afdeling Ruimtelijke Planvorming (70 collega's) bestaat uit drie teams: het Atelier, team Omgevingsrecht en team VTH-Omgevingsrecht. We werken aan de ontwikkeling en het behoud van de kwaliteiten van stad en buitengebied. Dat doen we vanuit verschillende disciplines en expertises in co-creatie met collega's, inwoners en partners in de stad.
Jij maakt deel uit van het team VTH-Omgevingsrecht met collega's casemanagers, toezichthouders bouw (bouwinspecteurs) en toezichthouder brandveiligheid samenwerken.

De uitdaging

Zwolle groeit de komende jaren naar 160.000 inwoners. We investeren in veel (maatschappelijke) voorzieningen en zorgen voor ruimte om te werken en te ondernemen. Op nationaal niveau is Zwolle aangewezen als 'NOVI-gebied' met omvangrijke stedelijke opgaven. Tot 2040 bouwt onze regio maar liefst 50.000 huizen, waarvan een substantieel deel in Zwolle.

Dit doe jij

Je houdt zelfstandig toezicht op de naleving van de Omgevingswet. Hiervoor voer je controles uit bij nieuwbouw, verbouw, sloopprojecten en bestaande bouwwerken, zoals Rijks- en gemeentemonumenten. Je controleert op bouwveiligheidsplannen, bouwen zonder vergunning en op strijdig gebruik van gebouwen. Je werk is heel afwisselend. Je ziet de mooiste monumentale grachtenpanden, maar ook gebouwen met een grote achterstand in onderhoud.

Samen oppakken

Elke week komen omgevingsvergunningen bij ons team binnen. We verdelen deze onder de collega bouwinspecteurs op basis van ervaring en interesse. Daarnaast zijn er klachten en meldingen op het gebied van ruimtelijke ordening die we samen oppakken.
Je bent veel buiten om op locatie om situaties te beoordelen. Worden afspraken niet nagekomen, dan neem je maatregelen. Je gaat met inwoners, ondernemers en/of instanties in gesprek en zoekt naar een oplossing.

Complexe zaken

Als het nodig is, overleg je over het beëindigen van de overtredingen door bijvoorbeeld de bouw stil te leggen of het treffen van voorzieningen. Zo nodig start je een handhavingsprocedure op. We schrijven veel juridische documenten zelf, zorgen voor een accurate verslaglegging en maken rapportages. Complexe zaken overleggen we met collega juristen van de afdeling. Je ondersteunt hen ook bij het behandelen van handhavingsverzoeken.

Waarom Zwolle?

In Zwolle is veel te doen! Je werkt samen met collega's binnen de organisatie, maar ook met inwoners, aannemers, architecten en vastgoedbedrijven. Je collega's van het team VTH-Omgevingsrecht zijn zeer ervaren. In deze baan kun je dus veel leren en jezelf ontwikkelen.

Dit ben jij

Je hebt een afgeronde Hbo opleiding bouwkunde, civiele techniek, bouwmanagement & vastgoed of vergelijkbaar. Daarnaast heb je vakgerichte diploma's ABW1 en ABW2 behaald. Heb je deze diploma's niet, maar wel een paar jaar ervaring in het vak? Bijvoorbeeld bij een gemeente, woningbouwvereniging, aannemer of de politie? Dan maken we graag tijd voor je vrij om je goed in te werken. Tijdens je baan kun je deze diploma's dan alsnog halen. Wij investeren graag in jou en jij in Zwolle!
Laat dus zien wat je in huis hebt. Zoals de drive om samen te werken en met collega's en externe partners mooie resultaten neer te zetten. Maar ook overtuigingskracht en natuurlijk overwicht, waardoor je situaties kunt de-escaleren.
Verslaglegging is uiteraard belangrijk. We gebruiken het softwarepakket PowerBrowser van Genetics. Als gebruiker ben je betrokken bij het optimaal benutten van de mogelijkheden van dit pakket.

Dit bieden wij

Een salaris van minimaal € 3.359,-- (minimum aanloopschaal 10) tot maximaal € 5.313,-- (maximum functieschaal 10) (peildatum 1 oktober 2024) bruto per maand bij een volledige werkweek van gemiddeld 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding, kennisniveau en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB) waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling.
Wij investeren in je persoonlijke ontwikkeling, dus we horen graag wat dat voor jou kan betekenen. In Zwolle werken we hybride, meestal twee á drie dagen op kantoor en rest van de werkweek thuis. Daarin zijn we flexibel en dat ben jij dus ook. We hebben een budget beschikbaar om je werkplek thuis in te richten. Ook krijg je een laptop en telefoon van de 'zaak'. Ons Stadskantoor is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer.
Je werkt 32 - 36 uur per week en start met een jaarcontract met de bedoeling om je daarna een vast dienstverband te geven. In samenspraak ontdekken we waarom jij en Zwolle blijvend bij elkaar passen.

Zwolle, #hartstad en organisatie

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we samenwerken met inwoners, ondernemers en partners in de stad. En dat blijkt te werken, want Zwolle scoort hoog op 'kwaliteit van leven'. Inwoners hebben een groot hart voor de stad, houden van het groen, werken, ondernemen met plezier en voelen zich veilig.
We kijken uit naar een toekomst met meer dan 160.000 inwoners. Het is onze missie om onze brede welvaart te behouden en te versterken. Dit doen we door unieke talenten samen te brengen en onze passie voor de stad en haar inwoners te delen. In Zwolle kun je jezelf ontwikkelen, je interesses en vaardigheden verkennen en de vrijheid ervaren om te doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent.
We zijn een organisatie, waar we elkaar waarderen, accepteren en respecteren om wie we zijn. Diversiteit verrijkt onze organisatie en zorgt voor een kleurrijk Zwolle, waar iedereen zich thuis voelt.

Kennismaken?

Laat weten wie je bent en wat je wilt weten. Voor vragen over de inhoud van de baan neem je contact op met Natasja den Hollander, adviseur Bouwtoezicht, 038 498 2919, na.den.hollander@zwolle.nl. Voor overige vragen bel of mail je met Jim van der Zwan, afdelingshoofd Ruimtelijke Planvorming, 06 46 00 08 12, j.van.der.zwan@zwolle.nl.

Solliciteren

Solliciteren kan tot en met dinsdag 1 oktober 2024 alleen via de sollicitatieknop werkenvoorzwolle.nl. De gesprekken zijn gepland op dinsdagmiddag 8 oktober 2024. Misschien kun je hier al rekening mee houden in je agenda.

Waarom zou jij voor Zwolle willen werken?

Om ook blij te worden van jouw inzet voor onze mooie stad! Lees de verhalen van onze collega's en de diverse redenen waarom zij blij worden van hun werk voor Zwolle.

 

Referentienummer:

4302

Vacaturetype / functietype:

Bepaalde tijd

Vacatureniveau:

6. HBO

Vacaturetype:

Openbare orde & veiligheid

Salaris:

Maximaal €5.247 (schaal 10)

Aantal uur:

32-36 uur per week

Sluitingsdatum:

01-10-2024

Locatie:

Zwolle

Bedrijfspagina:

http://www.zwolle.nl

Kantooradres:

Grote Kerkplein 15 8011 PK Zwolle

Locatie: