Gemeente Zwolle

Financieel adviseur/Controller

Je bent adviseur en sparringpartner voor management en budgethouders in het fysieke domein en wat specifieker binnen de afdeling Ruimte & Economie. Je bewaakt met name exploitatie- en projectbudgetten voor de onderdelen Economie, Wonen en klimaat.

Dienstverband / uren per week 

 Jaarcontract met intentie tot een vast dienstverband / 36 uur 

Werk- en denkniveau 

 HBO+

Salaris 

 Maximaal €6.072,- (schaal 11) 

Afdeling 

 Financiën 

Vacaturehouder 

 Paul Schoorlemmer 

Sluitingsdatum 

 22 september 2024


De afdeling

De afdeling Financiën (56 collega's) bestaat uit de secties Advies, Beheer en het Subsidieloket. Bij alles wat we doen, staan de volledigheid en rechtmatigheid van gegevens voorop. Wij werken professioneel, betrouwbaar en komen afspraken na.

Het Subsidieloket behandelt jaarlijks, in de volle breedte van de gemeentelijke beleidsterreinen, zo'n 1300 subsidieaanvragen voor een totaalbedrag van circa €130 miljoen. De sectie Beheer is verantwoordelijk voor de centrale financiële administratie van de gemeente. Daarnaast voeren we de financiële administratie voor het Shared Service Center ONS, een samenwerkingsverband tussen de Gemeente Zwolle, Kampen, Provincie Overijssel en andere partners. Als laatste vallen alle adviesfuncties ten behoeve van het management en de budgethouders van alle afdelingen onder sectie Advies. Deze functie valt onder sectie advies.

De sfeer op de afdeling is informeel, we staan voor en elkaar klaar en communiceren op een prettige laagdrempelige manier. Er zijn bovendien korte lijnen met collega's en management.

Dit ga je doen

Je bent adviseur en sparringpartner voor management en budgethouders in het fysieke domein en wat specifieker binnen de afdeling Ruimte & Economie. Je bewaakt met name exploitatie- en projectbudgetten voor de onderdelen Economie, Wonen en klimaat. Als je zaken signaleert die beter kunnen, neem je het initiatief om hierover advies te geven. Je adviezen zijn altijd grondig onderbouwd, waardoor mensen deze graag aannemen. Het is fijn dat je veel contact hebt met collega's, zoals de medewerkers van de sectie Beheer en Advies. Jullie voeden elkaar met informatie. Je bent uiteraard ook sterk betrokken bij en stemt graag af met de collega's van het fysiek domein.

Dit ben jij

Je hebt minimaal een afgeronde HBO-BE opleiding. Je bent financieel breed onderlegd en benadert processen met een helikopterview. Werkervaring met geautomatiseerde gegevensverwerking en soortgelijke werkzaamheden bij een grotere gemeente is een pré. Collega's en management ervaren je als een sterke adviseur die geen blad voor de mond neemt. Door je positieve instelling en prettige manier van communiceren, kunnen mensen veel van je hebben. Je bent nieuwsgierig en leert snel bij. Je wilt verder komen in je vak en volgt graag de ontwikkelingen op financieel gebied.
Het contact met collega's, binnen en buiten de afdeling, is een uitdagend onderdeel van je baan. Je bent toegankelijk, zoekt hen actief op en wordt ervaren als een enthousiaste sparringpartner. Samen met je collega's vormen jullie een hechte club die casussen en ideeën met elkaar deelt.

Dit bieden wij

Een salaris van maximaal € 6.072,- (maximum schaal 11) bruto per maand bij een volledige 36-urige werkweek. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% individueel keuzebudget waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling.

Wij investeren in je (persoonlijke) ontwikkeling, dus we horen graag hoe jij dit ziet. In Zwolle werken we hybride. We hebben een budget voor je beschikbaar om je werkplek thuis in te richten. Ook krijg je een laptop en telefoon van de 'zaak'. Je werkt 36 uur per week en start met een contract voor de duur van een jaar waarbij de intentie bestaat dit op termijn om te zetten naar een vast contract.

Kennismaken?

Voor meer informatie over deze baan neem je contact op met Paul Schoorlemmer, afdelingshoofd Financiën, 038-4982862, PW.Schoorlemmer@zwolle.nl.

Solliciteren

De vacature staat open tot in elk geval 23 september 2024. Indien we de juiste kandidaat niet gevonden hebben, kunnen we besluiten om de vacature langer open te zetten. De procedure sluit dan wanneer wij een goede kandidaat hebben gevonden en de vacature is ingevuld. Solliciteren kan alleen via de sollicitatieknop.

De gesprekken zijn gepland op dinsdagmiddag 1 en donderdagmiddag 3 oktober. Fijn als je hier rekening mee houdt. Op 30 september hebben we de briefselectie, je hoort dan of je wordt uitgenodigd.

Zwolle, #hartstad en organisatie

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we samenwerken met inwoners, ondernemers en partners in de stad. En dat blijkt te werken, want Zwolle scoort hoog op 'kwaliteit van leven'. Inwoners hebben een groot hart voor de stad, houden van het groen, werken, ondernemen met plezier en voelen zich veilig. We kijken uit naar een toekomst met meer dan 160.000 inwoners. Het is onze missie om onze brede welvaart te behouden en te versterken. Dit doen we door unieke talenten samen te brengen en onze passie voor de stad en haar inwoners te delen.

In Zwolle kun je jezelf ontwikkelen, je interesses en vaardigheden verkennen en de vrijheid ervaren om te doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent. We zijn een organisatie, waar we elkaar waarderen, accepteren en respecteren om wie we zijn. Diversiteit verrijkt onze organisatie en zorgt voor een kleurrijk Zwolle, waar iedereen zich thuis voelt.

Waarom zou jij voor Zwolle willen werken?

Om ook blij te worden van jouw inzet voor onze mooie stad! Lees de verhalenvan onze collega's en de diverse redenen waarom zij blij worden van hun werk voor Zwolle.

Referentienummer:

4298

Vacaturetype / functietype:

Bepaalde tijd

Werkuren:

Fulltime

Vacatureniveau:

7. HBO+

Vacaturetype:

Financieel / economisch

Salaris:

Maximaal €5.997 (schaal 11)

Aantal uur:

36 uur per week

Sluitingsdatum:

22-09-2024

Locatie:

Zwolle

Bedrijfspagina:

http://www.zwolle.nl

Kantooradres:

Grote Kerkplein 15 8011 PK Zwolle

Locatie: