Gemeente Zwolle

Programmasecretaris Energietransitie

Het programma Energietransitie draagt bij aan de doelstellingen van het klimaatakkoord: 50% reductie van CO2-uitstoot in 2030. Wij zorgen dat Zwolle op termijn klimaatneutraal is. Je zorgt voor samenhang, zowel inhoudelijk als binnen het team. Je bent betrokken bij alles wat er binnen en buiten het programma speelt en hebt hierin een signalerende en coördinerende rol.

Dienstverband / uren per week 

 Jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband / 30-36 uur 

Werk- en denkniveau 

 HBO+ 

Salaris 

 Maximaal €5.691,- (schaal 10A) 

Afdeling 

 Project-, Programma- en Procesmanagement 

Vacaturehouder 

 Jonneke Trip 

Sluitingsdatum 

 22 september 2024


De afdeling

Unieke ontwikkelingen in onze mooie stad vragen om een integrale aanpak. De afdeling Project-, Programma- en Procesmanagement (PPP) pakt met ruim 120 collega's projecten en programma's concreet op om onze ambities waar te maken. Dat doen we samen met collega's van andere afdelingen, inwoners, ondernemers en partners in de stad.

We zijn op zoek naar een programmasecretaris voor het programma Energietransitie

Het programma Energietransitie draagt bij aan de doelstellingen van het klimaatakkoord: 50% reductie van CO2-uitstoot in 2030. Wij zorgen dat Zwolle op termijn klimaatneutraal is. Wij richten ons daarbij op de gebouwde omgeving en grootschalige elektrische energieopwekking. Dit doen we door inwoners en bedrijven te stimuleren en faciliteren bij isoleren en besparen en door het ontwikkelen van een stads brede warmtestrategie om te zorgen dat Zwolle van het aardgas afgaat. Tegelijkertijd werken we aan de ontwikkeling van alternatieve bronnen als zonne- en windenergie en faciliteren we innovaties op gebied van energieconversie, -opslag en distributie. Onder het programma vallen verschillende uitvoeringsprojecten, zoals Warm Thuis, proeftuinwijk Berkum, geothermie Holtenbroek/Aa-landen en Warmteplan Dieze/Assendorp. Het programmateam Energietransitie bestaat uit zo'n 25 enthousiaste professionals. We werken samen met vele stakeholders in de Zwolse omgeving en binnen de gemeente.

Dit ga je doen

Als programmasecretaris ben je de spin in het web binnen het programma. Je zorgt voor samenhang, zowel inhoudelijk als binnen het team. Je bent betrokken bij alles wat er binnen en buiten het programma speelt en hebt hierin een signalerende en coördinerende rol. Je monitort de voortgang van het programma zowel in tijd als in resultaten en je doet voorstellen tot bijsturen waar nodig. Je werkt hierbij nauw samen met de programmamanager en de project assistenten en vormt met hen het programmabureau.

Je bent (mede-)verantwoordelijk voor de jaarplan- en beleidscyclus en je coördineert en werkt mee aan de input voor de planning & controlecyclus. Je bereidt agenda's inhoudelijk voor en monitort de aanlevering van stukken voor bestuurlijke en portefeuille-overleggen. Daarnaast adviseer je over de wijze van behandeling van onderwerpen en voer je het inhoudelijk secretariaat van de vergaderingen. Als echte netwerker onderhoud je goed contact met (ambtelijke) contactpersonen en verzorg je de inhoudelijke coördinatie en afstemming met bestuurssecretariaten en de griffie. Voor de programmamanager ben je een echte sparring partner. Als er kansen zijn dan signaleer je deze. Het opstellen of redigeren van beleidsnota's voor bestuurlijk gevoelige en/of complexe thema's en behoort ook tot je rol.

Dit ben jij

Je hebt minimaal Hbo werk- en denkniveau en bent een uitstekende organisator en planner. Je zet lijnen uit en brengt structuur. Als alles goed en gestructureerd verloopt, ben jij blij. En omdat je ervaring hebt met programmasturing weet je ook dat zaken soms anders lopen dan gepland. Je krijgt energie van het schrijven van heldere nota's over complexe onderwerpen. Je hebt strategisch inzicht, ziet het grote geheel en herkent belangen, gevoeligheden, standpunten, overtuigingen en waarden. Je durft zaken bespreekbaar te maken om zo wederzijds begrip te creëren. Verder ben je een echte teamspeler en is een zelfstandige, proactieve houding voor jou vanzelfsprekend.

Dit bieden wij

Een salaris van minimaal € 3.602,-- (minimum schaal 10) en maximaal € 5.691,-- (maximum schaal 10A) bruto per maand bij een volledige werkweek van gemiddeld 36 uur per week (peildatum 1 oktober 2024). Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB) waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling.

Wij investeren in je (persoonlijke) ontwikkeling, dus we horen graag hoe jij dit ziet. In Zwolle werken we hybride. We hebben een budget voor je beschikbaar om je werkplek thuis in te richten. Ook krijg je een laptop en telefoon van de 'zaak'. We starten graag met een contract voor een jaar.

Zwolle, #hartstad en organisatie

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we samenwerken met inwoners, ondernemers en partners in de stad. En dat blijkt te werken, want Zwolle scoort hoog op 'kwaliteit van leven'. Inwoners hebben een groot hart voor de stad, houden van het groen, werken, ondernemen met plezier en voelen zich veilig. We kijken uit naar een toekomst met meer dan 160.000 inwoners. Het is onze missie om onze brede welvaart te behouden en te versterken. Dit doen we door unieke talenten samen te brengen en onze passie voor de stad en haar inwoners te delen.

In Zwolle kun je jezelf ontwikkelen, je interesses en vaardigheden verkennen en de vrijheid ervaren om te doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent. We zijn een organisatie, waar we elkaar waarderen, accepteren en respecteren om wie we zijn. Diversiteit verrijkt onze organisatie en zorgt voor een kleurrijk Zwolle, waar iedereen zich thuis voelt.

Meer weten?

Laat weten wat je wilt en wie je bent. Bel of mail Jonneke Trip (vanaf maandag 26 augustus), teammanager Projectassistenten en Project- en Programmasecretarissen, 06 - 290 599 52, j.trip@zwolle.nl

Solliciteren

Solliciteren kan tot en met de sluitingsdatum van 22 september a.s., alleen door middel van de sollicitatieknop. De sollicitatiegesprekken staan gepland op dinsdag 24 september tussen 09.00 – 12.30 uur. Misschien kun je hier al rekening mee houden in je agenda.

Waarom zou jij voor Zwolle willen werken?

Om ook blij te worden van jouw inzet voor onze mooie stad! Lees de verhalenvan onze collega's en de diverse redenen waarom zij blij worden van hun werk voor Zwolle.

Referentienummer:

4294

Vacaturetype / functietype:

Bepaalde tijd

Werkuren:

Parttime

Vacatureniveau:

7. HBO+

Vacaturetype:

Programma- / projectmanagement

Salaris:

Maximaal €5.621 (schaal 10A)

Aantal uur:

30 - 36 uur per week

Sluitingsdatum:

22-09-2024

Locatie:

Zwolle

Bedrijfspagina:

http://www.zwolle.nl

Kantooradres:

Grote Kerkplein 15 8011 PK Zwolle

Locatie: